Olimpijsko-fotografska urota protiv Srba

Radiosarajevo.ba
Olimpijsko-fotografska urota protiv Srba


Pod vidljivim uticajem nesnosnih vrućina, desničari koji sebi tepaju patriotskim imenom „Srpski narodni pokret NAŠI“ alarmantninm saopštenjem žele da skrenu pažnju „srpskim vlastima i široj javnosti da medijska agresija protiv srpskog naroda širom sveta ne jenjava“, javljaju e-Novine.

Najnoviji primer ove svjetske zavjere je „antisrpska izložba u Londonu“ pod nazivom „Perspektive“ poznatog fotografa Toma Stoddarta, koja će trajati tokom Olimpijskih igara i sve do 11. septembra ove godine

SPN NAŠI objašnjavaju da ovaj fotograf po „već viđenom principu uskogrudog i jednostranog prikazivanja rata“ u Bosni i Hercegovini i na Kosmetu, ni na jednoj fotografiji ne prikazuje srpske žrtve i zločine nad Srbima, nego isključivo prikazuje srpsku vojsku kao agresore i svaki leš naziva „muslimanskim“, što je najbolji dokaz „šta predstavlja cilj ove izložbe“.

Srbijanski fašisti pozivaju vlasti „da se dozovu svesti“ i organizuju na polju suzbijanja širenja laži o odnosima naroda na Balkanu, o ratovima i sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, ali i „da pozovu međunarodnu zajednicu da se aktiviraju u suzbijanju neonacizma na Balkanu koji postaje jedan od najvećih problema i opasnosti u Evropi, a praktično se odvija pod pokroviteljstvom EU“, pišu e-Novine.

Također, pozivaju britanskog ambasadora u Beogradu „da se izvini građanima Srbije zbog toga što britanska vlada dozvoljava da za vreme Olimpijskih igara, kada bi narodi trebali da pošalju poruku mira, pojedinci iz ličnih interesa i sopstvenog primitivizma šalju poruke laži, razdora i mržnje“.

Tom Stoddart je, inače, jedan od najpoznatijih svetskih fotografa. Proputovao je preko pedeset zemalja i bio svedok velikih istorijskih i ratnih događaja: boravio je u Berlinu za vreme pada Zida, bio u Sarajevu tokom opsade, pratio izbor Nelsona Mandele za prvog crnog predsednika.


Izložba „Perspectives“ sadrži 78 crno-belih fotografija, među kojima su radovi iz Sarajeva i sa Kosova, čiji su potpisi za slike izbezumili domaće fašiste, pišu e-Novine.

Na otvaranju izložbe, Stoddart je rekao: „Sve zemlje sveta zajedno su u Londonu, na predivnom sportskom festivalu, udružene pod geslom ’brže, više, jače’. Nadam se da će posetioci ove izložbe sa nje izaći još odlučniji da razumeju i pomognu onima bez čiste vode, hrane i lekova, i koji - što nije njihova krivica – ne mogu da trče brže, skaču više ili da budu jači“. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije