Okupljanje ratnih reportera u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Okupljanje ratnih reportera u Sarajevu

Povodom dvadeset godina opsade Sarajeva, uskoro će se u ovom gradu okupiti  veći broj ratnih reportera iz cijelog svijeta. 

Kako bi evocirali uspomene na period kada su izvještavali iz opkoljenog, grupa  novinara, fotografa i snimatelja odlučila je prvu sedmicu aprila provesti u Sarajevu. 

Organizator okupljanja je Remy Ourdan, novinar pariškog Le Mondea koji se nakon rata u Sarajevo vraćao iz godine u godinu.

Iako se radi o neformalnom i privatnom okupljanju novinara, događaj će imati i neke zvanične i javne segmente. Među njima, najvažnija je Konferencija koju organizira Modul memorije, a održat će se u petak, 6. aprila, u terminu od 15.00 do 17.30 u Hotelu Holiday Inn.

RadioSarajevo, kao medijski pokrovitelj Modula Memorije, izvještavat će vas o navedenim događajima. 

Mnogi strani novinari i fotoreporteri odazvali su se našem pozivu o poslali nam svoje priče i fotografije kojima evociraju uspomenu na ratne dane u Sarajevu. Svaki dan ove sadržaje objavljujemo u rubrici 'Opsada Sarajeva'.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije