Upriličena komemoracija Vehidu Guniću, uglednom novinaru i putopiscu

Radiosarajevo.ba
Upriličena komemoracija Vehidu Guniću, uglednom novinaru i putopiscu
Komemorativni skup u povodu smrti istaknutog novinara, pisca, publiciste, urednika i voditelja održan je danas u sarajevskom Kamernom teatru, a sahrana će biti obavljena na gradskom groblju Lav.

Vehid Gunić preminuo je 28. aprila u 76. godini života u Sarajevu.

Gunić se u glavnom gradu Norveške, na jednoj od najvećih i najuspješnijih europskih klinika za liječenje raka,  liječio od crnog melanoma, jednog od oblika raka kože.

Za života je postao jedna od legendi Bosne i Hercegovine kojeg smo najviše pamtili po emisiji "Meraklije", jer je Gunić do posljednjeg dana života bio veliki ljubitelj sevdaha i odlično je znao prenijeti svoju ljubav prema sevdalinci u svoje emisije.

Bio je dugogodišnji novinar, voditelj i urednik u Radio–televiziji Sarajevo, odnosno Radio-televiziji Bosne i Hercegovine. U Radio-televiziji Sarajevo prošao je sve faze novinarskog djelovanja; od gradskog reportera, dopisnika, specijalnog izvještača s velikih svjetskih događaja (Moskva – Dan pobjede nad fašizmom, Los Angeles - Filmski festival i pripreme za Olimpijske igre, Sydney uoči Olimpijade i dr).

Bio je reporter, pa voditelj i urednik nekada kultne emisije Znanje-imanje.

Vodio je prvi veliki kviz Televizije Sarajevo Olimpijski vremeplov uoči XIV ZOI u Sarajevu. Uređivao je vikend program Noćni džep, Nedjeljom zajedno, zatim otvoreni (ratni) program TV BiH.

Nakon rata uredio je i realizirao dvije velike serije putopisnih emisija Rodna Bosno, daleko odosmo i Iz bisaga Vehida Gunića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije