Odgođena izložba u čast Anura Hadžiomerspahića, preminuo jedan posjetilac

Radiosarajevo.ba
Odgođena izložba u čast Anura Hadžiomerspahića, preminuo jedan posjetilac
Izložba u spomen na grafičkog dizajnera Anura Hadžiomerspahića, koja je trebala biti otvorena u utorak u Sarajevu, odgođena je zbog iznenadne smrti jednog od posjetilaca.

Riječ je o sarajevskom pedijatru S. Z., koji je preminuo na otvaranju izložbe povodom 25. rođendana kolekcije savremene umjetnosti Ars Aevi.

Naši reporteri izvijestili su nas kako je uoči početka  programa otvaranja izložbe  jednom od posjetitelja pozlilo. Najprije su mu u pomoć  pritekli ljekari koji su bili prisutni među publikom. Uskoro je na mjesto događaja stigla ekipa Hitne pomoći, te su ljekari pokušali reanimirati preminulog, ali bezuspješno.

Prisutni su u šoku, ali  s dostojanstvom i pijetetom, napustili prostor izložbe.

Inače,  bilo je zamišljeno da  otvaranje izložbe bude posvećeno odavanju počasti  Anuru Hadžiomerspahiću kroz njegove umjetničke radove. Planirano je da događaj svojim muzičkim tačkama uveličaju  Amira Medunjanin i ostali muzičari, za koje je Anur Hadžiomerspahić dizajnirao omote albuma.

Retrospektivna izložba sadrži desetine plakata i slika, među kojima su i međunarodno nagrađeni radovi. Anur Hadžiomerspahić bio je jedan od najpoznatijih grafičkih dizajnera u regiji, cijenjeni umjetnik, profesor na akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i jedan od osnivača kolekcije Ars Aevi. Preminuo je 29. novembra ove godine u 47. godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije