Odata počast na mostu 'Suade i Olge'

Radiosarajevo.ba
Odata počast na mostu 'Suade i Olge'
/ Foto: Samir Cacan/Radiosarajevo.ba


Danas se navršava petnaest godina od reintegracije Grbavice, koja je četiri godine bila pod okupacijom vojske bosanskih Srba.

Grbavica nekad i sad (FOTO)

Tim povodom na mostu Suade Dilberović i Olge Sučić položeno je cvijeće i odata počast stradalim.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo također je istakao sve što je urađeno za 15 godina, podsjećajući da je ova općina 2009. godine dobila certifikat od OSCE-a o dostignuću evropskih standarda. 

"Posebno mi je drago što je Grbavica iz godine u godinu sve ljepša. Trudimo se da Grbavicu svake godinu učinimo ljepšom", rekao je Nedžad Koldžo načelnik Općine Novo Sarajevo.

Predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja ovog datuma Sead Pecar kazao je danas novinarima da se mnogo toga promijenilo za 15 godina jer je izgrađena infrastruktura zbog čega je ova općina postala urbana sredina.

Obilježavanju reintegracije prisustvovali su i brojni ljudi koji su se 1992. godine preko ovoga mosta prebacili na slobodnu teritoriju. Evocirajući uspomene, oni su kazali da su dani napuštanja ovih dijelova grada bili izuzetno teški zbog čega im ovaj datum mnogo znači.

Cvijeće je danas položeno i na šehidsko mezarje Kovači, na spomen-obilježje Gornji Kovačići, spomen-park Vraca i spomen-obilježje Grbavica.

Večeras će biti upriličena svečana sjednica na kojoj će biti uručene zahvalnice mladim ljudima koji su povodom dana reintegracije izradili likovne i literarne radove, kao i ljudima koji su dali doprinos u izgradnji ove općine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije