Odata počast djeci ubijenoj tokom opsade

Radiosarajevo.ba
Odata počast djeci ubijenoj tokom opsade

U ime Vlade Kantona Sarajevo, ministar privrede Emir Hrenovica odao je danas počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva sa učenicima i nastavnim osobljem Kampusa „Perzijsko-bosanskog koledža“ iz Ilijaša, te predstavnicima Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godina.

Položeno je cvijeće na spomen obilježje na Trgu djece Sarajeva i održan historijski čas za oko 400 učenika predškolske ustanove „Behar“, Osnovne škole „Đulistan“ i „Perzijsko-bosanskog koledža“, što su organizirali predstavnici ovih obrazovanih ustanova povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 

Alija Hodžić, otac djevojčice koja je ubijena tokom opsade Sarajeva, obratio se okupljenoj djeci i kazao da su svojim dolaskom ovdje duboko ganuli srca roditelja čija su djeca poginula, kao i da ga raduje to da se istina o dešavanjima  u opkoljenom Sarajevu prenosi na mlađe generacije, jer je važno da se ona pamte i ne zaboravljaju.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije