Od utorka prodaja kupona za penzionere

Radiosarajevo.ba
Od utorka prodaja kupona za penzionere


Prodaja kupona za javni gradski prijevoz počet će u utorak za penzionere Kantona Sarajevo čija je visina penzije iznad 311 KM.

Prilikom kupovine kupona, penzioneri su obavezni donijeti penzionersku iskaznicu, orginal i kopiju čeka od penzije za septembar ove godine ako penziju isplaćuje Federalni zavod penzijsko invalidskog osiguranja odnosno za august ako penziju isplaćuje PIO Republike Srpske ili je ostvaruju iz drugih fondova, a potrebna je i lična karta na uvid.

Prodaja penzionerskih kupona vršit će se na prodajnim mjestima GRAS-a od 7 do 14.30 sati.

Penzioneri s visinom penzije od 311 do 400 KM kupone za prijevoz mogu kupiti na prodajnim mjestima Ćumurija, Otoka, Alipašin Most, Vogošća, Dobrinja, Ilidža i Hadžići.

Prodajna mjesta kupona za penzionere s penzijom od 401 do 500 KM su Latinska Ćuprija, Alipašin Most, Nedžarići, Ilidža, Otoka, Dobrinja, Hadžići i Vogošća.

Prodajna mjesta kupona za penzionere s penzijom iznad 501 KM su Ćumurija, Alipašin Most, Ilidža, Otoka, Dobrinja i Vogošća.

"Penzioneri se mogu odlučiti za kupovinu kupona za prijevoz za jedan (oktobar) ili za tri mjeseca (oktobar, novembar, decembar), a obavezni su zamjenu postojećih kupona izvršiti do 16. oktobra", navode iz Službe za odnose s javnošću GRAS-a.

Rok važenja besplatnih penzionerskih kupona za penzionere s penzijom do 311 KM, na kojima je naznačen period važenja januar - mart 2012. godine, produžen je do 31. decembra ove godine.

Penzioneri koji nisu preuzeli besplatni kupon za javni gradski prijevoz, prilikom preuzimanja dužni su donijeti ček od penzije za septembar ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije