Od srijede prodaja kupona za penzionere

Radiosarajevo.ba
Od srijede prodaja kupona za penzionere


Prodaja kupona za javni gradski prijevoz počet će u srijedu, 9. januara, za penzionere Kantona Sarajevo čija je visina penzije iznad 311 KM.

Prilikom kupovine kupona, kako je saopćeno iz GRAS-a, penzioneri su obavezni donijeti penzionersku iskaznicu, orginal i kopiju čeka od penzije za decembar 2012. ako penziju isplaćuje Federalni zavod penzijsko invalidskog osiguranja, odnosno za novembar 2012. ako penziju isplaćuje PIO Republike Srpske ili ako penziju ostvaruju iz drugih fondova i ličnu kartu na uvid.

Prodaja penzionerskih kupona vršit će se na prodajnim mjestima GRAS-a, u vremenu od 07.00 do 14,30 sati, i to: penzioneri sa visinom penzije od 311 do 400 KM kupone za prevoz mogu kupiti na prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Alipašin Most, Vogošća, Dobrinja, Ilidža i Hadžići.

Prodajna mjesta kupona za penzionere sa visinom penzije od 401 do 500 KM su: Latinska Ćuprija, Alipašin Most, Nedžarići, Ilidža, Otoka, Dobrinja, Hadžići i Vogošća, a prodajna mjesta kupona za penzionere sa visinom penzije iznad 501 KM su: Ćumurija, Alipašin Most, Ilidža, Otoka, Dobrinja i Vogošća.

Penzioneri su obavezni zamjenu postojećih kupona izvršiti do 16. januara ove godine.

Period važenja besplatnih penzionerskih kupona za penzionere sa visinom penzije do 311 KM na kojima je naznačen period važenja januar - mart 2012. godine, produžen je do 31. januara 2013. godine.

Penzioneri koji nisu preuzeli pomenuti besplatni kupon za JGP, prilikom njegovog preuzimanja dužni su donijeti ček od penzije za decembar 2012. godine, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću GRAS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije