Od ranog jutra do večeri na Sjenjaku odjekuje dječiji žamor

Fena
Od ranog jutra do večeri na Sjenjaku odjekuje dječiji žamor
U centru Tuzle nema mnogo mjesta na kojima mališani mogu uživati u zimskim radostima poput sankanja, a još manje kada je riječ o skijanju.

Da bi imali prostor kakav priliči „bijelim sportovima“, Tuzlaci odlaze na okolna brda i planine, poput Ilinčice, Majevice, Krojčice, a neki „zapucaju“ i do Kladnja, pa i na Vlašić ili Jahorinu. Tek rijetki, s dubljim džepom, mogu si priuštiti odlazak u Sloveniju ili Austriju.

Oni koji su „osuđeni“ da raspust provedu u gradu, koriste i najmanju padinu kako bi mogli isprobati svoje „zimske sprave“ i uživati.

Jedna od padina koja pruža kakvo-takvo zadovoljstvo mališanima i roditeljima, smještena je između kula G i F u naselju Sjenjak.

Tu od ranog jutra do večeri odjekuje veseli dječiji žamor, isprobavaju se različiti „uređaji“ za spuštanje niz snježnu padinu, pada se i ponovo diže, juriša s brdašca stazom od jedva tridesetak metara.

Iako je danas otoplilo, snijega na „Sjenjak-planini“ bilo je dovoljno za uživanje i svakovrsne zimske radosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije