COVID-19 / Od posljedica koronavirusa umro Miodrag Bukarica

17. 11. 2020. u 13:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 9

Od posljedica koronavirusa jučer je umro Miodrag Bukarica, tužilac Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Potvrdio je to na svom Twitter nalogu MIlan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužiačkog vijeća (VSTV) BiH. 

"Veliki gubitak prije svega za njegove najbliže a potom i za cijelu pravosudnu zajednicu. Saučešće porodici", naveo je Tegeltija, oparštajući se od, kako je naveo, uvaženog kolege. 

I Okružno tužilaštvo Banja Luka oprostilo se od kolege. 

"Glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir, zamjenici glavnog tužioca, tužioci i zaposleni Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka porodici Bukarica, izražavaju duboko saučešće", navode iz Tužilaštva. 

Tužilac Miodrag Bukarica diplomirao je 1985.godine, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Pravosudni ispit položio je 1991.godine u Sarajevu. Pravne nauke je doktorirao 2013.godine, na Univerzitetu Apeiron Banja Luka.

Karijeru je započeo 1985.godine u RO „Unatrans“ radna zajedinica a 1989.godine, prelazi u D.P.“Bihać transport“. Pravosudnu karijeru započeo je 1995.godine, kao stručni saradnik u Osnovnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Od 1996.godine, u pomenutom tužilaštvu obavljao je dužnost zamjenika glavnog tužioca. Na dužnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka imenovan je 2004.godine. Od 2016. godine bio je član Udruženja sudija i tužilaca RS. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA