Od četvrtka 13 novih životinja u Pionirskoj dolini

Radiosarajevo.ba
Od četvrtka 13 novih životinja u Pionirskoj dolini


Jedini bosanskohercegovački ZOO vrt, Pionirska dolina, od četvrtka, 6. juna će biti bogatija za 13 novih životinja, odnosno četiri nove životinjske vrste.

Sva potrebna administrativna procedura, kao i posjeta evropskim ZOO vrtovima, veterinarski pregledi, dobijanje izvozne, transportne i uvozne dozvole, te pripreme transporta konačno su završeni.

Esad Tajić: Stižu novi klokani, alpake, mare...

Upravnik RZC Pionirska dolina i zoo vrt Esad Tajić i veterinar Vedad Škapur, u pratnji transportnog vozila jučer su otputovali u Sloveniju, odnosno u Zoo vrt u Ljubljani, odakle će, nakon prijema, životinje u transportnom vozilu i krenuti put Sarajeva.

Dolaskom novih životinja i mužjak valabi klokana, nakon godinu dana će konačno ponovo dobiti društvo - dvije nove ženke. Podsjećamo, ovaj mužjak je jedini preživjeli u prošlogodišnjem napadu od strane pasa lutalica, kada su u Pionirskoj dolini nastradala četiri klokana.
 
S dolaskom novih životinja, zoo vrt u Pionirskoj dolini raspolagat će sa 42 životinjske vrste. Nove životinje će već u četvrtak biti u svojim nastambama u Pionirskoj dolini, kad će biti upriličena i prigodna svečanost i njihova prezentacija mnogobrojnim prijateljima Pionirske doline, ali i medijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije