Očekuje nas oblačno vrijeme, mogući i pljuskovi

Radiosarajevo.ba
Očekuje nas oblačno vrijeme, mogući i pljuskovi

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana u zapadnim i jugoistočnim područjima mogući su lokalni pljuskovi. Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu zemlje do 33 stepeni. 

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 27 stepeni. 

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. 

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Livno 11, Zenica 5, Mostar 4, Kupres i Sokolac 3, Bjelašnica, Han Pijesak, Ivan-sedlo, Nevesinje i Sanski Most 2, Bugojno 1. 

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Sokolac 10, Ivan-sedlo 12, Kupres 13, Livno i Sarajevo 14, Bugojno, Goražde, Sanski Most i Srebrenica 15, Bihać i Zenica 16, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Tuzla i Zvornik 17, Bijeljina 18, Gradačac 20, Stolac 21, Mostar i Trebinje 22 te Neum 24. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije