Očekuje nas lijep dan u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Očekuje nas lijep dan u Sarajevu


Danas se u Bosni i Hercegovini prijepodne očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočng smjera. Najviša dnevna temperatura između 7 i 13 , na jugu od 12 do 16 stepeni, saoćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature u 7 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Sokolac -7, Kupres -6, Livno -5, Bugojno -4,Goražde, Tuzla, Zenica i Zvornik -3, Sarajevo, Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most i Srebrenica -2, Bihać i Doboj -1,Gradačac, Prijedor i Stolac 0,Mostar i Trebinje 3,Neum 5 stepeni.

U Sarajevu prije podne sunčano, a poslije podne se očekuje povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme ugodno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju, osobito tokom jutra i večeri. Najtopliji dio dana će biti prikladan za šetnju i boravak na otvorenom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije