Obnova Vijećnice: Završen najveći dio malterisanja

Radiosarajevo.ba
Obnova Vijećnice: Završen najveći dio malterisanja


U toku je četvrta faza obnove gradske Vijećnice, koja se, kako je navedeno u informaciji koju su razmatrali gradski vijećnici na posljednjoj sjednici, odvija planiranom dinamikom.

Ova faza obuhvata zanatske radove na obradi enterijera, instalaterske i stolarske radove, radove od kamena i teraca, rekonstrukciju i restauraciju gipsane dekoracije, te obnovu slikarskih dekoracija. 

Do sada je završen najveći dio malterisanja unutrašnjih površina, dio grubih instalacionih radova i većina radova na izradi fragmenata gipsane dekoracije, javlja Oslobodjenje.ba.

Također, završena je izrada 150 unutrašnjih vrata i počela ugradnja kamenog stepeništa u dijelu koji povezuje tavan i drugi sprat. U narednom periodu predstoji potpisivanje ugovora za priključenje objekta na niskonaponsku distributivnu mrežu između Grada Sarajeva i Elektroprivrede BiH. Prema izdatoj elektroenergetskoj saglasnosti, objekat će biti priključen na trafostanicu u Bravadžiluku, s tim da je neophodno izvršiti njenu rekonstrukciju. 

Naknada za priključenje objekta na niskonaponsku mrežu iznosi 96.537 KM, što je obaveza Grada Sarajeva. Sredstva za četvrtu fazu obnove obezbijeđena su iz fondova Evropske unije u iznosu pet miliona eura. Završetak svih radova očekuje se u maju 2014. godine, kada će Vijećnica biti predana na korištenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije