Oblačno vrijeme sa slabom kišom, a stiže i snijeg!

Radiosarajevo.ba
Oblačno vrijeme sa slabom kišom, a stiže i snijeg!

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pada slaba kiša.

 Temperature zraka izmjerene u 7 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica -4 stepena, Kupres -2, Sokolac -1, Livno 0, Bugojno, Tuzla i Zenica 1, Ivan-sedlo i Srebrenica 2, Goražde i Gradačac 3, Banja Luka, Bihać, Doboj i Sarajevo 4, Bijeljina i Sanski Most 5, Mostar, Prijedor i Čapljina 7 i Neum, Stolac i Trebinje 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932 hPa, za 12 hPa je manji od normalnog i opada.

U Bosni i Hercegovini danas  pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne padat će slaba kiša.

U noći s nedjelje na ponedjeljak u Bosni se očekuje susnježica i snijeg, u sjevernim područjima i kiša. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša temperatura zraka, većinom, između 6 i 12 stepeni.

U Sarajevu  djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zvoda BiH.

Biometeorološka prognoza

Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se postepeno umanjiti. Mogući su manji problemi usljed nižih temperatura tokom jutra i večeri, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije