Oblačno s kišom, na planinama snijeg

Radiosarajevo.ba
Oblačno s kišom, na planinama snijeg

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme, u Bosni s kišom u nizinama, a na planinama sa snijegom.

Temperature u 7 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Drvar i Goražde 0, Bugojno, Livno, Sarajevo i Zenica 1, Jajce, Stolac i Sokolac 2, Doboj, Mostar, Kupres, Prijedor, Srebrenica i Trebinje 3, Derventa, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 4, Banja Luka 5, Bihać i Bijeljina 6, Gradačac i Neum 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 1 hPa je veći od normalnog i raste.

Danas će prolazno naoblačenje prijepodne usloviti kišu u Bosni i Hercegovini u nizinama, a na planinama će padati snijeg

Razvedravanje će nastupiti postepeno sa zapada već prijepodne, a u drugoj polovini dana i ostalim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, poslijepodne u skretanju na južni i jugozapadni smjer. Najviša dnevna temperatura između 7 i 14 stepeni.

U Sarajevu prijepodne oblačno s kišom. U drugom dijelu dana se očekuje razvedravanje. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije