Oblačno i nestabilno vrijeme s kišom

Radiosarajevo.ba
Oblačno i nestabilno vrijeme s kišom


U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a mjestimično i sa grmljavinom. 

Vjetar slab do umjeren, jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura između  14 i  21 stepen.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 16 stepeni. 

Jutros je u BiH bilo oblačno vrijeme sa kišom, a ponegdje uz kišu registrovana je i grmljavina.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Mostar 41, Bijeljina 22, Ivan-sedlo 12, Stolac 11, Drvar 10, Zenica 8, Sanski Most 7, Gradačac i Livno 6, Bihać i Prijedor 5, Bjelašnica, Doboj i Jajce 4, Banja Luka, Bugojno, Mrkonjić Grad i Sarajevo 2, Kupres i Neum 1. 

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 1 stepen, Ivan-sedlo, Kupres i Livno 8, Drvar 10, Sarajevo i Bihać 11, Goražde, Jajce, Mostar i Sanski Most 12, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sokolac i Zenica 13, Bugojno, Srebrenica i Tuzla 14, Zvornik 15, Bijeljina, Stolac i Trebinje 16 i Neum 18 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 931 milibar i  za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada. 

U četvrtak intenzitet ultraljubičastog zračenja  na sjeveru Bosne i Hercegovine  bit će visoke vrijednosti (6-7). Na zapadu i istoku BiH UV indeks će biti umjerene vrijednosti (3-5), a na jugu i jugoistoku Bosne i Hercegovine niske vrijednosti (1-2), saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije