Objavljen priručnik za nastavnike o HIV-u i AIDS-u

Radiosarajevo.ba
Objavljen priručnik za nastavnike o HIV-u i AIDS-u

U okviru projekta 'Rastimo zajedno', koji se realizuje u 80 osnovnih škola u Republici Srpskoj i Srednjebosanskom kantonu, objavljen je edukativni priručnik za nastavnike i sve zainteresovane o HIV-u/AIDS-u i drugim spolno prenosivim infekcijama, potencijalnim rizicima, te načinima socijalne inkluzije ranjivih grupa i njihovim pravima.

Priručnik je dostupan online na web stranici 'Genesis Projecta', odakle ga mogu preuzeti svi zainteresovani nastavnici širom BiH.

Cilj projekta 'Rastimo zajedno' koji se realizuje od 1. januara do 31. decembra ove godine, je podizanje svijesti i znanja kako nastavnika, tako i djece i roditelja o virusu HIV-a i drugim spolno prenosivim bolestima, potencijalnim rizicima, ranjivim grupama i dječijim i ljudskim pravima.

Realizacija projekta se odvija kroz zajednički rad dvije ekspertne grupe koje su usaglasile tekst za priručnik, radionice i treninge sa nastavnicima, te niz edukativnih dječijih predstava u osnovnim školama.

Projekt 'Rastimo zajedno' realizuje se uz odobrenje Ministarstva prosvjete i kulture RS-a i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Srednjebosanskog kantona, a sprovodi ga 'Genesis Project' iz Banje Luke, pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Holandije u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije