Obilježeno dvadeset godina od masaktra u Tarčinu

Radiosarajevo.ba
Obilježeno dvadeset godina od masaktra u Tarčinu

Prije dvadeset godina kod Osnovne škole Hilmi ef. Šarić u Tarčinu od minobacačke granate ispaljene sa agresorskih položaja poginmulo je sedam naših sugrađana, od kojih su troje bili djeca.

Delegacija Kantona Sarajevo položila je danas cvijeće na spomen ploču žrtvama masakra.

Tog 17. jula 1993. godine živote su izgubili: Adnan Aleta, Almasa Aleta, Omer Horman, Sanela Horman, Mustafa Nevesinjac, Mujo Svraka i Tanja Šiniković.

"Zaborav je grijeh, zaborav je saučesništvo u zločinu. Zato smo mi ovdje, a bit ćemo i narednih godina da se sjetimo svih naših nevino ubijenih sugrađana, kako bi nam sjećanje na njih bilo opomena da se masakri nad nevinim ljudima nikada ne ponove. Okupili smo se i zbog naše djece koja treba da znaju šta se ovdje tačno dešavalo tokom agresije, ali i da ih podsjetimo da su njihovi vršnjaci bez ikakvog razloga gubili svoje mlade živote", rekao je Mesud Peljto, pomoćnik ministra za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.



Polaganjem cvijeća na mjesto masakra, tužnu godišnjicu stradanja naših sugrađana obilježila je, pored porodice, prijatelja i komšija ubijenih, i delegacija Općine Hadžići.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije