Obilježena prva godišnjica rada Prihvatilišta u Prači

Radiosarajevo.ba
Obilježena prva godišnjica rada Prihvatilišta u Prači


Prihvatilište za napuštene životinje u Prači ovog je vikenda obilježilo prvi rođendan. Tim povodom, upriličeni su Dani otvorenih vrata, pa je u subotu i nedjelju, 30. i 31. marta omogućeno ljubiteljima životinja da posjete azil, prošetaju i nahrane pse, igraju se s njima, ili podrže rad azila na bilo koji način.


Azil u Prači, foto: Facebook

Azil u Prači djeluje od kraja marta 2012. godine, ponajprije zahvaljujući entuzijazmu ljubitelja životinja, donacijama u hrani, lijekovima i različitim potrepštinama za zbrinute pse, nesebičnim ljudima iz BiH i inostranstva, budući da podrška vlasti, kao i obično, izostaje, premda su, prema Sporazuma o sufinansiranju prihvatilišta, sarajevske opštine dužne finansirati njegov rad.

Pored zbrinjavanja napuštenih pasa, njihovog liječenja i socijalizacije, te pronalaženja novog doma, azil u Prači provodi i programe sterilizacije i kastracije pasa u Kantonu Sarajevo.


Azil u Prači proslavlja prvi rođendan, foto: Facebook

Povodom obilježavanja prve godišnjice rada, Prihvatilište u Prači posjetile su delegacije sarajevskih opština Novo Sarajevo i Stari Grad, te Opštine Prača.

Ukoliko želite podržati rad prihvatilišta u Prači, posjetite njihovu Facebook stranicu ili službenu web stranicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije