Obilježena godišnjica ubistva dviju sestara

Radiosarajevo.ba
Obilježena godišnjica ubistva dviju sestara

Predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajevo 1992-1995 obilježili su danas u ulici Sabita Užičanina u Hrasnici godišnjicu ubistva dviju sestara, djevojčica od 14 i 16 godina Jasne i Samire Rahman. Obilježavanju su prisustovali i roditelji ubijenih sestara, javila je Fena.

Kobnog 7. septembra 1992. godine u ranim jutarnjim satima, dok su spavale, u stanu su ubijene sestre - Jasna Rahman (1975.) i Samira Rahman (1978.).

"Ubijena su dva nedužna bića koja ništa nikome nisu skrivila. Ubijene su dok su spavale i granata je uništila njihove živote i njihovu budućnost", kazao je Feni potpredsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajevo 1992-1995. Alija Hodžić.

On je naglasio  da će Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajevo 1992-1995 ustrajati u tome da pravda bude zadovoljena i da svaki zločinac odgovara za svoja zlodjela.

-Zločinci će jednog dana odgovarati za zločine što su počinili na ovim i sličnim mjestima u cijeloj BiH. Doći će taj dan - poručio je Hodžić.

Obilježavanju stradanja dviju sestara prisustvovali su i učenici Druge osnovne škole, kojima je održan i sat historije.

Ovo je bila prilika da se djeca upoznaju o onom što se događalo njihovim vršnjacima i sugrađanima.

Otac ubijenih djevojčica Nazif Rahman kazao je Feni da je za njega i njegovu porodicu težak svaki dan otkako je izgubio djecu.

"Ja i moja porodica to nikada ne možemo zaboraviti. Izgubiti dvoje djece od 14 i 16 godina je veliki gubitak i mi to nikad ne možemo zaboraviti, ali živjeti se mora", kazao je otac ubijenih djevojčica, dodavši da ima još jednu kćerku i dva sina, od koga je jednog dobio poslije rata 1996. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije