Obilježen dan Akademije scenskih umjetnosti

Radiosarajevo.ba
Obilježen dan Akademije scenskih umjetnosti


Na Otvorenoj sceni Obala, u prostorijama Akademije scenskih umjetnosti, u subotu je obilježen Dan akademije scenskih umjetnosti. Tom prilikom je predstavljen izvještaj o radu Akademije, predstavljanje studenata i studentica prve godine, dodijeljene nagrade najboljim studentima, te dodijeljena nagrada dr. Razija Lagumdžija.

Nagradu 'Razija Lagumdžija' dobili su profesori Senad Bašić i Almir Imrširević.

Studentica Odsjeka za dramaturgiju Džejna Avdić,  Armin Hadžić student Odsjeka za produkciju, Ajla Hamzić sa Odsjeka za glumu, Irfan Avdić, Damir Mujagić, Neven Samardžić i Zulfikar Filandra sa Odsjeka za režiju proglašeni su studentima godine, a stipendijama su nagrađeni Aida Huseinović, Mirza Skenderagić i Aleš Kranjec i Zulfikar Filandra.

Stipendije je uspješnim studentima i studenticama uručio Jasmin Hošo, profesor ekonomije na Odsjeku za produkciju i direktor Tondacha.

U okviru obilježavanja Dana akademije u srijedu, 26. decembra s početkom u 20 sati, u Kriterionu će biti održana projekcija filmova studenata i studentica Odsjeka za režiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije