Obamin polubrat promovirao svoju knjigu

Radiosarajevo.ba
Obamin polubrat promovirao svoju knjigu
Polubrat američkog predsjednika Baracka Obame prisustvovao je ovogodišnjem sajmu knjiga u Šangaju, gdje je davao autograme i promovirao svoju poluautobiografsku knjigu "Od Najrobija do Shenzena", saopćili su u četvrtak organizatori sajma.  
 
Mark Ndesandjo radi kao konsultant u južnom kineskom gradu Shenzenu, istovremeno se baveći pisanjem i angažmanom u humanitarnim projektima. On se pojavio na redovnom godišnjem sajmu knjiga u Šangaju u srijedu, potpisujući kinesko izdanje svoje knjige, saopćio je organizator sajma Guo Jingyang, prenosi AP. 
 
Knjiga u formi dnevnika priča je o nasilnom roditelju, po uzoru na njegovog i Obaminog kenijskog oca. 
 
Ndesandjova majka i treća supruga Obame seniora, Ruth Nidesand je Amerikanka. Ona se kasnije razvela od Obame seniora, koji je 1982. poginuo u saobraćajnoj nesreći u 46. godini.  
 
Ndesandjo, koji je američki državljanin, proveo je većinu djetinjstva u Keniji prije nego što se odselio u SAD kako bi studirao i radio u oblasti telekomunikacija i marketinga. 
 
On se 2001. godine preselio u grad Shenzen, u blizini Honga, koji doživljava veliku ekspanziju. On se uglavnom kloni publiciteta. 
 
U Obaminim besteler memoarima "Snovi mog oca", američki predsjednik piše o svom odrastanju bez oca i potrazi za identitetom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije