NVO Svjetlo: Uspjeh prodajne izložbe

Radiosarajevo.ba
NVO Svjetlo: Uspjeh prodajne izložbe


Trodnevna prodajna izložba ručnih radova mladih s umanjenim sposobnostima, polaznika "ArT LiNe" kreativne radionice NVO Altruista "Svjetlo", koja je bila organizirana u Mercatoru u Ložioničkoj ulici u Sarajevu, danas se završava.

Izložba je organizirana povodom Ramazanskog bajrama, a za nju su izrađeni i novi radovi nastali "decoupage" tehnikom u art radionicama koje se dva do tri puta sedmično održavaju i kojoj se izrađuju radovi, a najbolji budu i izloženi

Izvršni direktor NVO altruista "Svjetlo" Haris Čaušević potvrdio je danas u izjavi za Fenu da je tokom ova tri dana primjetna velika zainteresiranost građana za izložbu, a najviše su prodavane drvene i keramičke kutije za nakit te marame.

Osim toga, mladi su za izložbu pripremili ručno rađene vaze, mirisne svijeće i sapune, slike napravljene od cvijeća, magnete, ogrlice, čestitke za Bajram i čestitke rađene tehnikom linoreza, šolje, ogrlice...

Donacije, nagrade...



Posjetioci izložbe pohvalili su raznovrsna kreativna djela koja je izradilo devet polaznika ove radionice

Radove prodaju članovi NVO altruista "Svjetlo". Prikupljena finansijska sredstva bit će usmjerena za kupovinu materijala za kontinuirani rad "ArT LiNe" kreativne radionice, jedna trećina prihoda od izložbe će biti donirana socijalno ugroženim porodicama članova ove organizacije, dok će ostatkom novca biti nagrađeni mladi umjetnici.

Čaušević pak ističe da prikupljeni novac nije jedini motiv ovim kreativcima, nego je poruka ovakvih izložbi to da i mladi s umanjenim sposobnostima pokazuju svoju kreativnost i stvaralaštvo.

U Mercatoru je četvrti put upriličena izložba, a dogovoreno je i da će do kraja godine svaki mjesec u tom trgovačkom centru biti organizirana izložba na kojoj će biti prezentiran sve veći asortiman radova izrađen u raznim tehnikama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije