Novogodišnja noć: U Sarajevu i Skoplju rođeno 13 beba

Radiosarajevo.ba
 Novogodišnja noć: U Sarajevu i Skoplju rođeno 13 beba


Tokom novogodišnje noći u Sarajevu je rođeno 13 beba, i to 10 dječaka i tri djevojčice. U sarajevskom porodilištu "Jezero" rođeno je 11 beba, devet dječaka i dvije djevojčice. Prvu bebu u 2013. u Sarajevu rodila je Amila Siječanin, koja je u 00.26 sati na svijet donijela djevojčicu.

Skoplje je u novogodišnjoj noći također dobilo 13 novih beba, a prvu je na svijet donijela majka Jasmina Smilevska u prvoj minuti 2013. Zanimljivo je da je četrdesetdvogodišnja Smilevska po osmi put postala majka.

Svi novi stanovnici glavnog grada Bosne i Hercegovine, kako javlja agencija Anadolija, su u dobrom zdravstvenom stanju.
 
Prva beba u novogodišnjoj noći u banjalučkom porodilištu rođena je 20 minuta iza ponoći. Dječak je rođen u 00.20 sati, a majka je Dijana Vasiljević iz Banje Luke.

U prvom minutu 2012. u Ginekološko-akušerskoj klinici (GAK) u Beogradu rođene su tri bebe. Djevojčice Petra i Valentina i dječak Andrija su dobro.
 
"Tri bebe rođene u jednom minutu imala sam tokom karijere, ali da to bude u prvom minutu posle ponoći, za Novu godinu, zaista nikada", rekla je dežurna ljekarka GAK-a Kontić Vučinić.
 
U bolnici Sveti Duh u Zagrebu Danijela Tepavec rodila je Mateja, prvu bebu iz Zagreba, vjerojatno i Hrvatske, koja je rođena u 2013. Matej je na svijet došao minutu iza ponoći, u 00:01. U istoj bolnici, mlada obitelj Kučić dobila je sina Dina koji je na svijet došao u 1:03.
 
AA navodi i da je prva beba u 2013, u Vukovarsko-srijemskoj županiji rođena u rodilištu vinkovačke Opće županijske bolnice u kojem je Andrijana Previšić iz Vukovara rodila sina, i to u 2,30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije