Novi zbirni Školegijum: Da savjest ne miruje

Radiosarajevo.ba
Novi zbirni Školegijum: Da savjest ne miruje


Objavljeno je novo, zbirno izdanje Školegijuma, specifičnog časopisa (sa veoma aktivnom web-stranicom), koji je jedna od rijetkih publikacija koja tematizira aktuelne probleme bosanskohercegovačkog obrazovanja.

„Dragi učenici, nastavnici, roditelji, uposlenici škola, zavoda i ministarstva, studenti i profesori imate priliku čitati novo zbirno izdanje Školegijuma. Ovaj put su ukoričeni tekstovi nastajali tokom drugog polugodišta školske 2011/2012. godine, a neki od njih su ovdje i prvi put objavljeni“, stoji u obavijesti.

U novom zbirnom izdanju može se pročitati kako je izgledao jedan čas istorije na brdu Žuč, šta nude web stranice ministarstava obrazovanja, reportaže iz škola u Kaknju, Kijevu i Srednjem…

Nacionalizam i greške, te generalno nekvalitet udžbenika su, kao i uvijek, jedna od glavnih tema Školegijuma.

Redakcija Školegijuma po jedan štampani primjerak ovog izdanje poslat će, kao i ranije, na adrese svih osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini.

Preuzmite zbirno izdanje Školegijuma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije