Novi rukohvati u Dalmatinskoj i Obali Kulina bana

Radiosarajevo.ba
Novi rukohvati u Dalmatinskoj i Obali Kulina bana
/ Foto: starigrad.ba


Opravka i bojenje postojeće oštećene pješačke ograde dužine 309 metara na raskrsnici ulica Dalmatinska i Buka privodi se kraju.

Za izvođenje ovih radova Općina Centar je iz budžeta izdvojila nešto više od 5.700 KM.

"Radovi će biti gotovi krajem ove sedmice, ukoliko to vremenski uvjeti dozvole",  kažu radnici građevinske firme Sela d.o.o. Sarajevo.

U sklopu projekta planirano je i betoniranje podloge te ugradnja novih betonskih ploča na dijelu pločnika gdje su uklonjene stare betonske ploče zbog demontaže stubova javne rasvjete, objavljeno je na web stranici Općine Centar.

Novi rukohvati u Ulici Obala Kulina bana

Postavljena je i nova rukohvatna ograda u Ulici Obala Kulina bana iznad Ulice Tabaci. Na ovom dijelu nalazila se stara, dotrajala rukohvatna ograda koju je bilo neophodno zamijeniti.

Postavljanje dijela ograde dužine šesnaest metara koštalo je oko 1.250 KM, a radove je finansirala Općina Stari Grad. Izvođač radova bila je firma SOBR.

"Postavljena je klasična rukohvatna ograda od crnih cijevi zaštićena bojom dužine šesnaest metara. S obzirom da se pored ograde nalazi poslovni prostor s podzemnom garažom, korisnici tog prostora uradili su nastavak i postavili ogradu iznad garaže, tako da je sada ograda kompletna", pojasnili su u Službi za komunalne poslove i investicije Općine Stari Grad.

Pored toga, Služba je izlaskom na teren ustanovila da je neophodna i sanacija trotora pored ograde. Nakon upućenog dopisa  Sarajevo za sanaciju pomenutog pločnika, Služba je doDirekciji za puteve Kantonabila pozitivan odgovor.

KJKP Rad će početkom građevinske sezone uraditi sanaciju trotoara u Ulici Obala Kulina bana iznad Ulice Tabaci i pored prenoćišta Sebilj, sopćeno je iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije