Novi Grad: Postavljeno 65 novih klupa

Radiosarajevo.ba
Novi Grad: Postavljeno 65 novih klupa

 
Duž desete transferzale na potezu od kružnog toka na Dobrinji do studentskih domova u Nedžarićima i dalje do Olimpijskog bazena na Otoci ukupno je postavljeno 65 novih klupa. Konkretno šetalište u Bulevaru Meše Selimovića bogatije je za 31 novu klupu sa naslonom, dok 34 klupe ukrašavaju šetnicu od Nedžarića do kružnog toka na Dobrinji.

Danas su Semir Efendić načelnik općine Novog Grada, Safet Baltić direktor preduzeća Park posjetili navedene lokacije i time ozvaničili završetak projekta te šetnice obogaćene parkovskim klupama predali građanima na upotrebu.

Do kraja ove sedmice preduzeće Park  postavit će i nove korpe za otpatke, također predviđene ovim projektom. Kako je za portal Radiosarajevo.ba rekla Aldijana Hamza, stručna saradnica za informisanje, na ovoj dionici će, kako je planirano biti postavljeno 10 korpi, ali nije isključeno da u bliskoj budućnosti taj broj bude veći.

Načelnik Efendić istakao je da su novopostavljene klupe isključivo namijenjene građanima, te da očekuje da će klupe na šetalištima biti sačuvane od devastacije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 20.000 KM, a sredstva je omogućila Općina Novi Grad.

Kao doprinos ukupnom ambijentu šetališta danas su radnici preduzeća Park s 800 komada sezonskog cvijeća uredili i zelene površine u kružnom toku na Dobrinji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije