Novi Grad: Nove pristupne rampe za osobe s invaliditetom

Radiosarajevo.ba
Novi Grad: Nove pristupne rampe za osobe s invaliditetom

U novogradskim naseljima Mojmilo i Švrakino Selo izgrađene su dvije pristupne rampe za osobe s invaliditetom, što će im značajno olakšati kretanje prilikom ulaska i izlaska iz stanova. Jedna rampa je izgrađena u Olimpijskoj ulici broj 2 na Mojmilu , a druga u Prvomajskoj na broju 18 u Švrakinom Selu.

Izgrađena su i dva parking mjesta za osobe s invaliditetom, u Olimpijskoj ulici kod broja 10.

Na ovaj način, Opština Novi Grad pokušava brinuti o potrebama svih građana koji u njoj žive.

"To su tražili stanovnici ovih naselja, koji žele normalno živjeti u našem društvu i doprinositi njegovom razvoju. Mi smo, kao lokalna zajednica, dužni, a i čast nam je, da uradimo nešto što će poboljšati kvalitet života ovih ljudi", rekao je načelnik opštine, Semir Efendić.

Jednu od novoizgrađenih rampi za osobe s invaliditetom koristit će Nedžad Ehlizak, koji je godinama bio prinuđen tražiti pomoć komšija prilikom izlaska iz stana. Sada je to za njega prošlost, jer već sam izlazi napolje.

"Uvijek kada sam trebao izići van, morao sam zvati komšije, jer nisam mogao niz stepenice. Sada više ne zavisim ni od koga. Sretan sam zbog toga da više neću čekati tuđu pomoć i sigurniji sam", kazao je Nedžad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije