Nisu postavljena nova slova na Spomenik ubijenoj djeci

Radiosarajevo.ba
Nisu postavljena nova slova na Spomenik ubijenoj djeci
/ Foto: Samir Cacan/Radiosarajevo.ba


Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen obećao je predsjedniku Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. Fikretu Grabovici da će trinaest slova i jedan broj koji su nedavno nestali sa spomenika Ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva u Velikom parku, biti postavljeno danas, što, ipak, nije učinjeno.

Bronzana slova i broj naručeni su kod akademskog kipara Enesa Sivca.

"Ja sam imao informaciju od gradonačelnika i gradske uprave da će to biti danas. Prolazio sam oko tri sata tamo i slova nisu postavljena", rekao je za Radiosarajevo.ba Grabovica.

Iz Gradske uprave su nam potvrdili da je za danas bilo planirano postavljanje slova, ali da ukoliko slova ne stignu do do toga ne dođe, slova će biti postavljena sutra.

Na spomeniku su proteklih dana osvanula slova koja nedostaju, ali su nesrazmjerne veličine, materijala, boje i oblika. Po riječima Fikreta Grabovice ta slova je neko postavio samoinicijativno, a postavljanje ovih slova je osudila je i Gradska uprava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije