Nina, Maya, Aleksandra i Karolina u humanitarnoj kampanji

Radiosarajevo.ba
Nina, Maya, Aleksandra i Karolina u humanitarnoj kampanji

Kampanja "moj je život moja pjesma" ima za cilj podizanje svijesti o opasnostima raka grlića materice - kancerogene bolesti koja se, ukoliko se otkrije na vrijeme, može veoma uspješno liječiti. 

Tim povodom već je snimljena prigodna pjesma u izvođenju četiri vokalne interpretatorke iz četiri države regije. Njih četiri nastupit će na humanitarnom koncertu koji je najavljen za srijedu 26. januara u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu. 

Na koncertu koji počinje u 20.00 sati nastupit će Maya Sar, Nina Badrić, Karolina Gočeva i Aleksandra Radović. Ove četiri umjetnice prvi će put na koncertu u Bosanskom kulturnom centru javno izvesti pjesmu “Moj je život moja pjesma” kojom je započeta kampanja krajem prošle godine.

Organizatori najavljuju da će svaka od umjetnica na koncertu izvoditi i vlastite hitove.

Svi učesnici u programu odrekli su se svog honorara, a sredstva prikupljena od prodaje ulaznica, čija je cijena 20 KM, bit će usmjerena za akciju prevencije raka grlića materice. Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni BKC-a.

Humanitarni koncert se organizira u saradnji udruženja građanki Renesansa, agencije Colosseum iz Tuzle i Bosanskog kulturnog centra iz Sarajeva. Projekat “Moj je život moja pjesma” podržan je od strane UNFPA. Zvanična web stranica kampanje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije