Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo medijsku hajku protiv Dine Merlina

Radiosarajevo.ba
 Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo medijsku hajku protiv Dine Merlina

"Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje višednevnu hajku koju tabloid „Informer“ vodi protiv pevača iz Bosne i Hercegovine Dine Merlina koristeći pritom primitivnu nacionalističku retoriku zasnovanu na neistinama", saopćeno je iz ovog udruiženja.

Uprkos demantiju Dino Merlina, kao i Kombank arene, „Informer“ je uporno insistirao na tome da je zabranjeno unošenje srpskih zastava na koncert, kaže se u saopćenju, u kojem se naglašava: 

"Štampanje zastave Republike Srbije na poslednjoj strani „Informera“, u najmanju ruku nije u skladu sa Zakonom o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne. Korišćenje zastave kao državnog simbola, u kontekstu prmitivne kampanje protiv Dina Merlina, „Informer“ vredja  moral, ugled i dostojanstvo Republike Srbije što je zabranjeno ovim zakonom."

Ovo saopćenje je sekretarijat NUNS-a poslao u javnost nakon dva veoma uspješna koncerta bh. kantautora u beogradskoj Kombank areni, kojima je prisustvovalo više od 40.000 slušalaca. 

Podsjetimo, u odbranu Dine Merlina od napada nekih medija stala je i srbijanska pjevačica Jelena Karleuša

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije