New York: Izložba četverogodišnje umjetnice

Radiosarajevo.ba
New York: Izložba četverogodišnje umjetnice

Umjetnica Aelita Andre iz Australije ima tek četiri godine, a svoje slike prodaje po čak 24.000 dolara. Djevojčica je postala i svjetski poznata, a uskoro će imati svoju prvu samostalnu izložbu u New Yorku. Povjesničari umjetnosti iz Australije uspoređuju je s Pablom Picassom.
 
 Aelita boje za slike bira sama. Vrlo je odlučna, a čak se i naljuti ako joj netko predloži što bi crtala, rekao je ponosni otac Michael.
 
 Majka Nikka izjavila je da je djevojčica počela slikati s 11 mjeseci, a sada kod kuće ima i svoj atelje.
 
 Njezina najskuplja slika do sada je ona ruske svemirske postaje Mir, a prodana je u Hong Kongu za rekordnih 25.000 dolara. Na ostalim slikama obično zaradi između 5.000 i 10.000 dolara.
 
 Roditelji je nikada nisu prisiljavali da slika. Smatraju da se njezin rad ne treba ocjenjivati na temelju godina, već po umjetničkim kriterijima.
 
 Kada smo prvi put poslali njezin rad na procjenu, namjerno smo prešutjeli godine. Htjeli smo vidjeti reakciju stručnjaka koji ne znaju da je to djelo tako malog djeteta, rekao je otac.
 
 Aelitina samostalna izložba bit će prikazana u galeriji Agora u New Yorku 25. lipnja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije