Premijerno / Nemoguće vruće slavi 30. rođendan: Pogledajte spot za pjesmu 'Probudi se'

29. 06. 2016. u 20:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Legendarna zenička grupa 30 godina postojanja obilježila je premijerom spota za pjesmu Probudi se i najavom velikog koncerta koji je planiran na platou Gradske arene u Zenici 23. jula ove godine.

Nakon ponovnog okupljanja 2011. najpoznatija zenička grupa objavila je tri pjesme, a u povodu velikog jubileja izdali su dva singla Probudi se i Već sutra. Novi album se sprema i mogao bi biti objavljen u jesen ove godine.  

Ljubav prema gradu u kojem je bend nastao tema je spota za pjesmu Probudi se. Kadrovi Zenice na kakve većina nije navikla prati svirka benda kao simbolična najava velikog koncerta kojim će se obilježiti jubilej. Uz dozu ljubavi i romantike i ljetne razigranosti sve zajedno čini da pjesma Probudi se bude jedna od onih koje će se rado slušati i gledati.

Za spot je zaslužan Dron.ba multimedia. 

Legendarna zenička grupa osnovana je kao Nemoguće vruće 1986. i izdala je krajem '80-ih u produkciji Jugotona album pod nazivom Ljubavi Mladog Vertera, sniman u splitskom studiju Tetrapak pod aranžerskom palicom Željka Brodarića Jape. Album se prodao u više od 30.000 primjeraka. Grupa u kojoj je gitarista kruh zarađivao kao električar u Staroj jami Rudnika Zenica, bubnjar radio kao taksist, klavijaturist kao likvidator plaća na Rudniku... bila je totalno atipična za tadašnju rock scenu. Kraj '80-ih i početak '90-ih donosi promjene u život i rad grupe. Neki članovi odlaze, grupa mijenja vokalnog solistu. Početkom '90-ih grupa se razilazi pod bremenom promjena i nesretnih dešavanja na ovim prostorima Nakon 23 godine, većina njih koji su ostali u Zenici okuplja se ponovno. Sastav se pomlađuje dvojicom gitarista - Igorom Jukićem i Sandrom Kovačevićem, te učvršćuje u ritam sekciji iskusnim basistom Aleksandrom Golićem. Na povratničkom koncertu 16. aprila 2011. godine, nakon 23 godine pauze, zenička publika ponovno je pjevala s omiljenom grupom.

Nemoguće vruće su: Miroslav Kovačević – gitara, Želimir Jukić – klavijature, Edin Kulalić – bubnjevi, Branislav Lovrić – vokal, Igor Jukić – gitara, Sandro Kovačević – gitara, Aleksandar Golić – bas gitara.

Do ponovnog susreta 23. jula, uživajte u spotu „Probudi se“.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA