Nema nastave do ponedjeljka 27. februara

Radiosarajevo.ba
Nema nastave do ponedjeljka 27. februara

Kako nam je potvrđeno iz Press službe Kantona Sarajevo, nastava u osnovnim i srednjim školama odgađa se do ponedjeljka 27. februara. 

Iako je Štab civilne zaštite inicirao ukidanje vanrednog stanja na području Kantona Sarajevo, prilazi školama još nisu raščišćeni, a snijeg sa krovova pada čime je ugrožena sigurnost djece.  

"Na osnovu procjene Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, obrazovnih ustanova i nadležnih komunalnih ustanova i službi, smatramo da se još uvijek nisu stekli svi adekvatni uvjeti za nesmetano odvijanje nastavnog procesa, posebno s aspekta bezbjednog dolaska učenika u školu, te Vas obavještavamo da će nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo biti u prekidu i u narednom periodu, odnosno nastava se neće odvijati u srijedu 22.02., četvrtak 23.02. i petak 24.02.2012. godine", navodi se u saopćenju koje je medijima upućeno iz Ministarstva.

Od ponedjeljka su svi vrtići u sastavu JU „Djeca Sarajeva“ vraćeni u uobičajeno stanje, osim vrtića „Skenderija“ i „Slavuj“ i vrtića „Mašnica“ koji će početi sa redovnim radom od srijede 22.02.2012. godine.

O svim novim informacijama u vezi sa početkom nastave, javnost će biti obaviještena u petak 24.02.2012.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije