Nema dužih zastoja u saobraćaju

Radiosarajevo.ba
Nema dužih zastoja u saobraćaju


Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja.

"Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato propisno vežite sigurnosni pojas" savjetuju iz BiHAMK-a.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI:
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Drežnik-Šićki Brod-zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju "Irac" se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje, na raskrsnici kod "Siporex"-a se usmjeravaju na M-4.
M-5.1
Kiseljak-Rakovica- u toku su sanacioni radovi, zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća naizmjenično, jednom  trakom.
M-16
U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem  R-414, u toku je izgradnja mosta, zbog čega je saobraćaj za vrijeme radova regulisan  privremenom saobraćajnom signalizacijom.
M-18
Srednje-Krivojevići - u toku su sanacioni radovi, od 08 do 17 sati na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Olovo-Kladanj - na dvije lokacije izvode se sanacioni radovi (most na Karauli i rekonstrukcija mosta preko Ujića rijeke). Na mjestima  izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Kladanj-Đurđevik - radovi na rehabilitaciji magistralne ceste. Od 07 do 17 sati, na mjestu izvođenja radova u funkciji jedna saobraćajna traka.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20
Gacko-Foča- na prevoju  Čemerno  mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi  i vozila izvođača radova.

REGIONALNI PUTEVI:
R-413a Ovčarevo-Galica, zbog većeg odrona saobraća se samo u smjeru Galica-Ovčarevo.
R-414  Skender Vakuf-Karanovac (Ljubačevo) zbog sanacionih radova usporeno saobraćanje.
R-436   Konjic-Borci- radovi na asfaltiranju, obustave 09-13 sati i 14-17 sati.
R-442b Krupac-Igman na reonu sela  Šerifići, zbog izvođenja radova na deminiranju terena od 08 do 16 sati (osim subote i nedjelje), dolazit će do povremenih 30-minutnih obustava saobraćaja.
R-469 Banovići-Živinice-zbog sanacionih radova, od 7 do 17 sati moguće su kraće obustave saobraćaja u jednoj traci.

KANTON SARAJEVO:
-Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj u ulici Topal Osman paše  (most preko rijeke "Miljacke"). Dok traju radovi saobraćaj se odvija alternativnim pravcima.
-Zbog izvođenja sanacionih radova, zatvoren je dio ulice Hamdije Kreševljakovića (od raskrsnice sa ulicom Čobanija do raskrsnice sa ulicom  Save Skarića).
-Zbog održavanja manifestacije "Vogošćanski dani" od danas do 24.06. od 17 do 24 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Jošanička (od raskrsnice sa ulicom Akifa ef. Biserovića do raskrsnice sa ulicom Omladinska).
-Zbog radova od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulici Huseina Đoze.
-Zbog izgradnje objekta  od 08 do 16 sati na snazi je zabrana parkiranja vozila na raskrsnici ulica Kemal Begova i Hasana Kikića i na raskrsnici ulica Danijela Ozme i Hasana Kikića.

ZABRANE/OGRANIČENJA
Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20 Gacko-Tjentište-na prevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije