Neka se Izetbegović i Komšić srame!

Radiosarajevo.ba
Neka se Izetbegović i Komšić srame!
/ Divjak_video link 1

U sarajevskom kafiću „Ka5an Cafe“ organizirano je video link druženje sa bivšim generalom Armije BiH, koji se zbog optužnice koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije još uvijek nalazi u Beču, bez mogućnosti da se vrati u BiH. General se građanima Sarajeva obratio iz kuće svojih prijatelja u Beču. Istakao je da se u Beču osjeća izvrsno u društvu Bosanaca i Hercegovaca koji tamo žive.

U bašti „Ka5n Cafea“ se okupilo 20-tak građana Sarajeva, među kojima su i glumac Mirza Tanović i umjetnik Almir Kurt – Kugla. U prijateljskom razgovoru sa građanima Sarajeva, svojim prijateljima i poznanicima i njihovom djecom, general je zaključio da su vlasti BiH gotovo u potpunosti zaboravile na njega, ali da ga za to nije briga kada ima takve prijatelje.

 „U mnogo sam boljem položaju nego Ivo Sanader“, našalio se.

Na kraju svoga razgovora sa Sarajlijama, Divjak je teško optužio Bakira Izetbegovića i Željka Komšića. Kako je rekao general, Izetbegović mu je zamjerio što govori ekavicu.

„Izetbegovićima treba otići na vrata i reći im: 'Sram vas bilo'!“, rekao je Divjak, naglasivši da vlastima BiH odgovara da je on u Beču i to radi trenutnih političkih konstelacija sa Miloradom Dodikom, kojem je potreban 'rezervni' ratni zločinac na drugoj strani.

„Govorili su mi da ne talasam, ali ja se ne bojim!“, naglasio je Divjak.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije