Ne rasipajmo smeće, ne zatrpavajmo grad!

Radiosarajevo.ba
Ne rasipajmo smeće, ne zatrpavajmo grad!

Vanredno stanje u našem gradu onemogućava uposlenicima KJKP Rada da odvlače smeće iz kontejnera na deponije. To svakako ne smije biti opravdanje da svuda naokolo po ulicama grada pravimo deponije ili jednostavno ostavljamo smeće na 'vidna mjesta', kako bi ono bilo 'lakše' pokupljeno od strane uposlenika ovog preduzeća.

Iz KJKP Rada apeluju na građane da ne rasipaju smeće svuda uokolo, te da, s obzirom da su uposlenim komunalnim službama trenutno prioritet čišćenje snijega, svoje kese sa smećem ostavljaju, ukoliko je to moguće, na balkonima dok uposlenici budu u mogućnosti da se posvete ovom problemu.

Apelu se pridružuju iz Zavoda za javno zdravstvo KS koji su također pozvali građane da kese sa smećem zasad ostavljaju na balkonima ili u podrumima. Istovremeno, iz Zavoda za sve oni koji nemaju vodu kupuju flaširanu, a da je prokuhaju ako se snabdijevaju istom na neki drugi način: iz bunara ili ako tope snijeg što se, prema riječima Suzane Balte iz Zavoda, dešavalo na rubnim dijelovima grada.

Minusi su toliki da ovo ne bi trebalo predstavljati problem građanima, a pritom sačuvati naš grad od ružnih slika koje imate priliku vidjeti u fotogaleriji.

Šetnjom od Kovača do Vilsonovog šetališta naš čitatelj Ismar Smigalović zapazivši velike količine smeća izbačenog na ulice, sve zabilježio fotoaparatom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije