Ne radi minibus do Mahmutovca, GRAS nema zamjensko vozilo

Radiosarajevo.ba
Ne radi minibus do Mahmutovca, GRAS nema zamjensko vozilo

Minibus na relaciji Latinska ćuprija - Mahmutovac ne saobraća već desetak dana jer preduzeće GRAS nema zamjensko vozilo za minibus koji je u kvaru, odnosno na popravci.

Iz KJKP GRAS mole korisnike za razumijevanje uz obećanje da će odmah po stvaranju uvjeta ova linija funkcinirati neometano, rečeno je  agenciji Fena u Službi za odnose s javnošću

„I pored ogromnih poteškoća s kojim se svakodnevno susreće, GRAS poduzima sve mjere da bi u saobraćaju osigurao što veći broj vozila“, kažu u ovom preduzeću.

„U posljednja dva mjeseca, kroz popravke, znatno je povećan broj vozila u saobraćaju, ali moramo imati u vidu da su vozila GRAS-a dosta stara zbog čega često dolazi do kvarova na vozilima. U slučaju kvara vozilo se povlači u garažu na opravku, a zamjenskih vozila trenutno nemamo. Isključivo iz navedenog razloga, dakle u zavisnosti od težine kvara, odnosno vremena potrebnog za opravku vozila, dolazi do ispuštanja vožnji ili do toga da linija privremeno ne bude u funkciji što je trenutno slučaj i s linijom za Mahmutovac“, kažu u KJKP GRAS.

Pravo rješenje problema nedostataka voznih jednica, dodaju iz ovog preduzeća, svakako je nabavka određenog broja novih ili polovnih vozila koja su u dobrom stanju, a s obzirom na to da se Vlada KS-a izjasnila da zbog nedostatka sredstva nije u mogućnosti ulagati u investicione projekte GRAS-a, trenutno se sagledavaju sve mogućnosti da bi iznašli način nabavke novih vozila.

Minibuska linija Latinska ćuprija - Mahmutovac je saobraćala i tokom višednevne obustave saobraćaja GRAS-a u aprilu ove godine. Tada je vozač Fehim Oruč samoinicijativno vozio putnike na ovoj relaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije