Ne propustite SHL događaj: Zajedno stvaramo

Radiosarajevo.ba
Ne propustite SHL događaj: Zajedno stvaramo
Radiosarajevo.ba / Šetnja Mostarom
Osnaživanje mladih i ostvarivanje njihovog potencijala za preuzimanje vodeće uloge u društvu oduvijek je bilo u fokusu rada Fondacije Schüler Helfen Leben (SHL).

 

„U našem radu mladi su nam bili partneri, te smo kroz edukacijske programe, savjetovanje, mentorstvo i podržavanje omladinskih projekata, zajedno pokretali promjene u društvu.  Jedna od naših najvažnijih aktivnosti je konferencija „SHL Event – Zajedno stvaramo“, na kojoj sudjeluje 100 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine“, rekao je Ermin Numić PR Fondacije SHL.

Ovaj dvodnevni događaj održat će se 14. i 15. jula u Mostaru. Svečano otvorenje SHL Eventa zakazano je za 14. juli u 14:00 sati u Hotelu Mostar.  

Stotinu mladih iz cijele Bosne i Hercegovine imat će priliku razmijeniti iskustva i prakse iz omladinskog angažmana, izabrati najbolji projekat mladih koji je Fondacija Schüler Helfen Leben podržala protekle godine, izabrati Schüler Helfen Leben Ambasadora aktivizma, te sudjelovati u velikoj volonterskoj akciji.

„Navedena volonterska akcija je glavni dio naše konferencije, jer za cilj ima da se mladi okupljeni na konferenciji bolje upoznaju sa gradom u kojem se konferencija održava, te na kreativan i mladalački način doprinesu razvoju tog grada. Za volontersku akciju u Mostaru izabrali smo uređenje parka Zvjezdara, gdje bi stotinu mladih očistilo park, obnovilo i osvježilo dječje igralište, klupe, sportski teren, posadili cvijeće i napravili mural za mlade grada Mostara“, ističe Numić

SHL  Event će obuhvatiti još jednu interesantnu aktivnost, tokom koje će učesnici Eventa izaći na ulice, razgovarati s Mostarcima i upoznati nevidljivu stranu Mostara.

Fondacija Schüler Helfen Leben je njemačka omladinska organizacija koja je u Bosni i Hercegovini prisutna od 1993. godine i čiji je osnovni cilj poboljšati položaj mladih.

Fondacija SHL nudi niz mogućnosti za mlade kao što su programi neformalnog obrazovanja, financijska potpora projektima mladih, razvoj osobnog i profesionalnog kapaciteta, te razmjenu mladih Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije