Nazif Mujić na novom poslu: Zadužio uniformu i alat

Radiosarajevo.ba
Nazif Mujić na novom poslu: Zadužio uniformu i alat

Samo dan nakon što je objavljeno da Nazif Mujić, zvijezda filma Danisa Tanovića, više ne radi na Panonskim jezerima, dobitnik Srebrnog medvjeda počeo je raditi u JKP Rad Lukavac, piše Oslobođenje.

Nazif Mujić više ne radi u Pannonici

Nazif je već potpisao ugovor, zadužio uniformu i alat, obavio ljekarski pregled i počeo da radi na održavanju higijene gradskih parkova. Sakupljač željeza izjavio je da mu ovaj posao odgovara jer voli prirodu, a najvažnije mu je, ističe, što će imati stalne prihode i zdravstveno osiguranje.

„Šemsa, Sandra i Danis dobili su osiguranje preko Ministarstva za ljudska prava, a supruga i ja do danas nismo bili osigurani. Drago mi je što će se to promijeniti i što ću dobiti priliku da radim i izdržavam porodicu. U ovom preduzeću već rade moja braća i žive pošteno od svog rada, te tako daju pozitivan primjer Romima“, dodao je Mujić.

Iako se pojavila informacija da će Nazif imati platu od hiljadu maraka, u menadžmentu JKP Rad demantovali su ovu informaciju.

„Nazif će imati platu od 512 maraka, kao i ostali radnici koji obavljaju iste ili slične poslove. Imat će topli obrok i naknadu za prevoz, što je ukupno nešto više od 700 KM. Za sada je primljen na određeno, ali se nadamo da će biti uzoran radnik i kolega i da će ostati ovdje za stalno“, kazao je direktor Rada Nehrudin Osmić.

Mujić kaže da se za njega situacija popravila nabolje, jer sada radi i od ponedjeljka planira nastaviti školovanje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije