Navijači Željezničara iz SAD i Kanade donirali paketiće djeci širom BiH

1
S.G.
Navijači Željezničara iz SAD i Kanade donirali paketiće djeci širom BiH
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Podjela paketića u Sarajevu

Navijači fudbalskog kluba Željezničar iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade prikupili smo određena sredstva za djecu ometenu u razvoju.

Oni su preko prijatelja iz Udruženja 1921.ba organizovali misiju podjele paketića ustanovama u kojima borave ova djeca i to širom Bosne i Hercegovine. 

Tim povodom kontaktirali smo Mirzu Foču, člana Udruženja 1921.ba, koji nam je pobliže objasnio kako je sama akcija protekla.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Ta priča datira od prije dvije godine kada smo se sa navijačima Željezničara iz SAD-a i Kanada dogovorili da ovu ideju sprovedemo u djelo. Prošle godine nismo htjeli raditi na ovoj akciji zbog pandemije koronavirusa. Na kraju smo uspjeli skupiti više od 600 paketića koje smo podjelili ustanovama Vladmir Nazor, Udruženju Leptir, Udruženjima iz Kiseljaka i Novog Travnika 'Duga', Centru 'Sunce nam je svima zajedničko' iz Trebinja, 'Duga' Kulen Vakuf, te bugojanskom udruženju 'Leptir'."

Mirza ne krije svoje oduševljenje ovim projektom i naglašava kako će nastojati da i naredne godine ponove ovu akciju.

"Moram da kažem kako smo skaupili i veći broj paketića nego što je planirano i nastojat ćemo da naredne godine uradimo isto. Jednostavno, kada vidite sreću na licu te djece, to je nešto što je nemoguće izbrisati iz sjećanja", poručuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije