Nastavljamo bitku za bolesnog dječaka Amera

Radiosarajevo.ba
Nastavljamo bitku za bolesnog dječaka Amera

Klik na sliku za veću rezoluciju

Četverogodišnji Amer, teško bolesni dječak iz Zenice
, o kojem je naš portal u nekoliko navrata pisao, trenutno se nalazi u Ljubljani gdje čeka treći ciklus terapije. Kako nam je potvrdila njegova majka, Sabina Lužić, Amer se oporavlja nakon drugog ciklusa (jako je teško podnio drugu od tri terapije ovog prethodnog ciklusa), te je već počeo jesti.

Hitno: Potrebno 1,160 KM da se spasi dječiji život
Bolesnom dječaku za terapiju nedostaje 2,800 KM

Maleni Amer je obolio od izuzetno teškog oboljenja - limfoblastne leukemije

Ovo je veliki uspjeh za dječaka kojeg je sonda hranila četiri mjeseca; upravo njegovo krhko zdravlje zahtijeva još dva ciklusa terapije prije velike, za život važne operacije sljedeće godine, koja bi se trebal desiti na proljeće.

Naredna dva ciklusa koštat će ovu samohranu majku, koja nema posla, po 2,200 KM. Prvi ciklus trebao bi startati već 1. novembra, kada se Sabina i Amer trebaju pojaviti na 'prijemnom' Univerzitetskog kliničkog centra Ljubljana, Odsjek hematologije.

Za ovaj dio terapije, Sabina i Amer već su prikupili 350 KM, a kako nam ističe Sabina, stigla su obećanja i od nekoliko lokalnih prijatelja ove zeničke porodice. No, kako su se čitaoci našeg portala Radiosarajevo.ba, i prošlog puta (kao i uvijek!) nesebično iskazali i ovaj put ih molimo da se zajedno priključimo u bitku za četverogodišnjeg Amera, čiji dosadašnji život najbolje poznaje dvije stvari: svoju majku i bolnički krevet.

Također, Sabina se zahvaljuje dobrim ljudima koji su već pomogli: zaposlenici Američke ambasade u našoj zemlji, radnici BH Telecoma, Violete... Iz raznoraznih bh. vlada dosad se ovoj porodici nije niko javio, izuzev smijenjene predsjednice Doma naroda FBiH, Karoline Pavlović koja je pomogla Ameru.

Uplate se mogu izvršiti na račun:
Raiffeisen Bank dd BiH 1610550000000032,
broj partije 0955096193,
na ime majke Sabina Lužić,
Dr. Aska Borića 19A,
Zenica

Uplate iz inostranstva:
Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina,
SWIFT Code: RZBABA2S,
Adresa: Zmaja od Bosne bb,
Sarajevo,
IBAN CODE: BA 391612550001901132 

Faksimil otpusnog pisma, klik na faksimil za veću rezoluciju:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije