Nastavlja se projekt 'Užina za đaka'

Radiosarajevo.ba
Nastavlja se projekt 'Užina za đaka'

Udruženje za pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima Pomozi nastavlja projekt "Užina za đaka" u okviru kojeg su dosad obezbijeđeni obroci za 713 učenika osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine. 

"Cilj nam je da u narednim mjesecima pomognemo školama u gradovima koji su direktno pogođeni poplavama i klizištima te i ovim putem još jednom pozivamo sve građane koji su u mogućnosti da svojim donacijama pomognu opstanku ovog projekta", naglasio je predsjednik Udruženja Pomozi Elvir Karalić, te dodao da svaki donator može saznati ime i prezime djeteta kojem pomaže upitom na e-mail adresu uzine@pomozi.ba

Karalić je također istakao da su mnogi donatori otvorili svoje trajne naloge te novac uplaćivali i tokom raspusta, a dio novčane razlike koja se stvorila zbog jeftinijih užina u pojedinim dijelovima BiH, iskorištena je za kupovinu školskog pribora

"Moram iskoristiti priliku i od srca zahvaliti svim donatorima koji već mjesecima nesebično pomažu naš projekt. Prvu podjelu školskog pribora smo imali jučer u Maglaju i osmijeh na licima djece i roditelja daje nam podstrek da nastavimo s ovom akcijom", naveo je Karalić, te dodao da jedna užina mjesečno košta 22 KM. 

Svi zainteresirani svoje donacije mogu uplatiti putem posebno kreiranih računa koje je moguće pronaći na Pomozi.ba, a sa posebnom naznakom "užina". 

Udruženje Pomozi se zalaže za humanost na djelu u vidu prikupljanja materijalne pomoći, hrane, lijekova, obuće, odjeće kao i drugih potrepština za socijalno ugrožene porodice

Udruženje također pruža pomoć izbjeglim, raseljenim i socijalno ugroženim osobama, kroz psiho-socijalnu i humanitarnu pomoć, a u dvije godine svog postojanja udruženje je kroz mnoge akcije direktno pomoglo 50.000 ljudi, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije