Nastavak pregovora Vlade i sindikata obrazovanja

Radiosarajevo.ba
Nastavak pregovora Vlade i sindikata obrazovanja


Predstavnici Vlade Kantona Sarajevo i sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja KS-a sastat će se danas kako bi razgovarali o utvrđivanju cijene rada prosvjetnih radnika, bit će nastavljeni danas u Sarajevu.

Već smo pisali kako je nakon neformalnog sastanka s predsjednikom Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine Selvedinom Šatorovićem, održanog 27. maja ove godine, premijer Kantona Suad Zeljković je pozvao predstavnike sindikata i pregovarački tim Vlade na zajednički sastanak sa temom „cijena rada za 2013.“.

Kako je najavljeno sastanku će prisustvovati predsjednik sindikata Osnovnog obrazovanja Saudin Sivro i predsjednik sindikata Srednjeg i visokog obrazovanja Faruk Bešlić, prisustvovati i Velida Memić, ministrica privrede i uprave, Damir Marjanović, ministar za obrazovanje nauku i mlade, Muhamed Kozadra ministar finansija, Ivica Šarić, ministar lulture i sporta, Muamer Bandić ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, Nermin Pećanac, ministar unutrašnjih poslov, kao i Suad Zeljković premijer Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije