Naselje Dobrinja će uskoro dobiti još jedan vrtić

Radiosarajevo.ba
Naselje Dobrinja će uskoro dobiti još jedan vrtić

Stanovnici sarajevskog naselja Dobrinja početkom naredne godine dobit će potpuno nov vrtić, čime će se riješiti problem nedostatka prostora za boravak najmlađih sugrađana u ovom dijelu općine Novi Grad.

Rok za završetak radova je 1. januar naredne godine.

"S obzirom na to da postoji problem sa nedostatkom kapaciteta u vrtićima na prostoru općine Novi Grad Sarajevo i da je on najizraženiji na Dobrinji, gdje je prošle godine više od 100 djece ostalo neupisano u vrtiće, Općina je hitno krenula u rješavanje ovog problema", izjavio je načelnik općine Novi Grad Semir Efendić.

Donesena je odluka da se dio prostorija nekadašnje Dobrinjske gimnazije, koje su u vlasništvu Općine, adaptiraju za potrebe vrtića. Sa JU "Djeca Sarajeva" dogovoreno je da od početka naredne godine to obdanište bude u funkciji.

"Općina Novi Grad će do 1. januara 2014. završiti adaptaciju i pripremu prostora za potrebe vrtića, kako bi od naredne godine mogao početi sa radom, istakao je Efendić.

U rekonstrukciju ovog prostora Općina Novi Grad Sarajevo investira 96. 000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije