Naša stranka: Vlast u KS ignoriše problem javnog prevoza

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Vlast u KS ignoriše problem javnog prevoza

Saobraćajni kolaps u Sarajevu, foto: Anadolija

Regionalni odbor Naše stranke izražava nezadovoljstvo zbog ponovnog kolapsa gradskog prevoza u Sarajevu i zahtijeva od vlasti u Kantonu Sarajevo da prestane da ignoriše i produbljuje problem i hitno ga riješi pokretanjem stečajnog postupka u GRAS-u, saopšteno je iz ove stranke.

Elektroprivreda isključila struju GRAS-u, saobraćaj obustavljen

"Vlast u KS-u potpuno ignoriše stvarnost i odbija, iz isključivo političkih razloga, da riješi problem javnog prijevoza. Spremni su satima raspravljati, lobirati i vršiti pritisak da se Kanton zaduži novih 10 miliona KM i pronalaziti krivce oko sebe,  a dopuštaju da jedno preduzeće gubi dva miliona KM svaki mjesec", izjavio je član Regionalnog Odbora Naše stranke Edin Forto

Također je kazao da Naša stranka već godinu dana pokušava objasniti da je stečaj GRAS-a jedini izlaz, "ali to većinu koju predvodi SDA ne interesuje".

"Iskreno se nadamo da im je konačno jasno šta se dešava s javnim prijevozom i šta se mora uraditi, a ako nije, onda građani mogu očekivati da će prekidi rada gradskog saobraćaja postati svakodnevnica", zaključio je Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije