Naša stranka podržava ministra Marjanovića

Radiosarajevo.ba
Naša stranka podržava ministra Marjanovića


Povodom intervjua koji je novi ministar obrazovanja, nauke i mladih u Kantonu Sarajevu prof. dr Damir Marjanović dao za portal Radiosarajevo.ba, oglasio se Generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrić: "Naša stranka podržava ideje koje je ministar Marjanović iznio, a prvenstveno mislim na najavljeni pokušaj da se politika ‘eliminiše’ iz obrazovanja. Naša stranka se već dugo vremena zalaže za politički nezavisan Univerzitet, i  konačno imamo ministra koji je spreman napraviti znatne korake i u ovom pogledu. Takođe nam je drago vidjeti ministra sa konkretnim idejama i vizijom za jedno ministarstvo."

Zuhrić je dodao, "Ne trebamo biti iznenađeni pozitivnim idejama prof. Marjanovića, jer ovdje govorimo o nestranačkom ekspertu na poziciji ministra kojem je prioritet interes  ministarstva, a ne politička partija. Da je nova skupštinska većina imala dovoljno mudrosti i političke volje da napravi pravu ekspertsku vladu u KS-u,  mogli smo imati više ovakvih ministara kojima su interesi građana i građanki na prvom mjestu", saopćeno je iz Naše Stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije