Naša stranka: Ivo Komšić je respektabilan kandidat

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Ivo Komšić je respektabilan kandidat


Ivo Komšić bit će gandidat za gradonačelnika Sarajeva kojeg će predložiti Socijaldemokratska unija.

Igor Kamočaji ostaje kandidat Socijaldemokratske partije (SDP BiH) za gradonačelnika, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Arijana Talović, predsjedavajuća Kluba vijećnika SDP-a BiH u Gradskom vijeću Sarajeva.

Kontaktirali smo Našu stranku koja u svojim rukama drži tri ključna glasa za izbor gradonačelnika. Naime, iz ove stranke ranije su rekli kako ne žele podržati prethodne kandidate Igora Kamočajija (Socijaldemokratska partija) i Stjepana Kljujića (SDU), ali da će ukoliko neko od ovih stranaka ponudi cijnjeno ime da bi taj kandidat mogao dobiti glasove Naše stranke.

Albin Zuhrić, generalni sekretar Naše stranke je za portal Radiosarajevo.ba rekao da će oni, ipak, sačekati da kandidati budu zvanično predstavljeni, te da će se o glasanju očitovati nakon sastanka članova stranke koji bi trebao uslijediti nakon Kolegija.

"Ivo Komšić je respektabilan kandidat koji ima političko iskustvo, a nije mijenjao političke pravce, te ćemo njegovu kandidaturu, ukoliko bude predložen, najozbiljnije uzeti u razmatranje", rekao je Zuhrić za naš portal.

SDA će podržati Komšića

Predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Velija Katica potvrdio je za Fenu da će ova stranka podržati kandidata SDU za gradonačelnika Sarajeva Ivu Komšića.

Podsjećamo Igor Kamočaji (SDP) i Stjepan Kljujić (SDU) nisu dobili potrebnu vijećničku većinu od 15 glasova.

"Mi smo ostali vjerni varijatni da SDU predloži kandidata za gradonačelnika i ta varijanta i u ovom trenutku je aktivna. Mislim da će takva situacija biti sa 90 posto sigurnosti", kazao je Katica i dodao da je za izbor gradonačelnika potrebna i podrška Naše stranke.

"SDA će danas podržati Ivu Komšić, a mislim i da Naša stranka nema ništa protiv", kazao je Katica.

On je izrazio uvjerenje da će danas grad Sarajevo dobiti svog gradonačelnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije