Nakon 25 godina: Pogledajte susret ranjenog Sarajlije i njegovog spasioca

Radiosarajevo.ba
Nakon 25 godina: Pogledajte susret ranjenog Sarajlije i njegovog spasioca
Facebook / N1 / Pintol i Mršević

Dirljivo je danas bilo u sarajevskom naselju Šip. Akteri s fotografije i njihova priča iz opkoljenog Sarajeva 1995. godine, privukli su veliku pažnju korisnika društvenih mreža u proteklih nekoliko dana.

Cilj Dževada Pintola bio je da pronađe Sarajliju koji ga je prije 25 godina spasio nakon ranjavanja. Uspio je. Na jednoj Facebook stranici došlo je do prvog kontatka s Ismetom Mrševićem, a danas je upriličen i susret, piše N1.

Danas je to izgledalo mnogo ljepše. Sreća, zahvalnost, osmijeh.

"Nekad, kad me jako boli, mislim da me nije trebao spasiti. Da me trebao pustiti da umrem. Danas čekam unuče i drago mi je da me je spasio. Hvala mu", kazao je Pintol.

Podsjetimo, nedavno je na Facebooku stranici Spotted Sarajevo objavljena ratna fotografija iz opkoljenog Sarajeva na kojoj su prikazani ranjenik i njegov spasilac. S obzirom na to da se oni prije tog momenta nisu poznavali, a ni u periodu poslije rata, spašeni muškarac je ipak odlučio potražiti čovjeka koji mu je produžio život. 

"Pozdrav drugari, moj rođak traži ovog čovjeka koji ga je spasio prilikom ranjavanja“, stajalo je u opisu objavljene fotografije.

Nedugo nakon objavljivanja, u komentarima se javio Ismet Mršević koji je, kako se ispostavilo, spasio život Dževadu Pintolu. Ubrzo nakon toga i Pintol je replicirao Mrševićevom komentaru, a ova dva komentara zajedno su skupila skoro 3.000 reakcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije